Ga naar de inhoud

Wandel mee van foto naar foto

Fotowolks zijn mijn fotowandelingen in Nijmegen. Ik ben Michiel Heijmans, professioneel straatfotograaf, schrijver van het boek “Straatfotobijbel” voor Photofacts Academy (mei 2023) en columnist voor fotografiemaandblad Focus Magazine. Naast mijn workshops straatfotografie organiseer ik deze wandelingen omdat ik het gewoon ontzettend leuk vind om:

  • Nieuwe mensen te leren kennen
  • Van anderen meer te leren over fotografie
  • Te leren kijken door naar anderen te kijken
  • Van gedachten te wisselen over fotografie
  • Te groeien als fotograaf, gids, mens

Ontzettend leuk dat je op deze website terecht bent gekomen!

Aankomende evenementen

Straatfotografie en meer

In de winter van 2020 wandelde ik in de stad en dacht: “Hier moet ik foto’s van maken.”

Geen idee dat dat straatfotografie heette. Het vastleggen van het alledaagse, zodat het niet vergeten wordt. Een verjaardag is een incident. Een trouwerij is een incident. Kerst is een incident. Het gaat om de kleine dingen die elke dag gebeuren. Die moeten we koesteren. Die maken het tijdbeeld.

Photowalks

Of lekker Nederlands: fotowolk. Met een groep andere fotografen een stad of de natuur ontdekken zoals ie vandaag is. Niet de Dom in Utrecht fotograferen, maar de mensen om de Dom. Niet de apen in Apenheul, maar de bezoekers, de bouwwerken, de straatjes en steegjes. Niet de zoveelste boom, maar het verhaal om de boom!

Ga mee naar buiten!

Ook de stad heeft zijn natuur. Loslopende mensen die onderweg zijn naar hun volgende doel. Ga lekker mee naar buiten!

Leer kijken van elkaar

Wat de één ziet, mist de ander. Door ervaringen uit te wisselen, leer je kijken van elkaar. Uiteraard wordt er ook gepraat over fotografie!

Koffie. Uiteraard koffie.

Hoe lekker is het om na een fotowandeling even neer te ploffen op een (verwarmd) terras en samen een kop koffie te drinken?

Straatfotografie in Nijmegen

“In mijn stad is een park
Velen welbekend
Herinneringen wonen daar
Aan alles wat was”
– Frank Boeijen

Nijmegen is een fantastische stad voor straatfotografie. Nijmegen kent historische en diverse architectuur. De stad heeft een levendige studenten- en cultuur-scene en talloze festivals en evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Nijmegen biedt een mooie mix van drukke straten, rustige parken en waterwegen. Voor iedere fotograaf wat wils, en een snoeppot voor straatfotografen!