Ga naar de inhoud
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Fotowolk 19 December: Warme kerst

19 december @ 09:30 12:00

De FOTOWOLK fotowandelingen zijn geen echte workshops, maar je leert er zo veel! Beroepsfotograaf Michiel Heijmans laat je anders naar je omgeving kijken. En door met een groep de stad te verkennen die je al zo goed kent, zie je elke wandeling weer nieuwe dingen!

Thema van deze wandeling: Warme kerst
Elke wandeling heeft een thema, maar het staat je natuurlijk volledig vrij om je aan het thema te houden of juist niet! Deze maand gaan we op zoek naar kleinere en grote dingen die deze tijd van het jaar kenmerken. Mooie etalages, kerstversieringen, de lichtjes! En geef daar dan vooral je eigen draai aan. Open diafragma voor mooie bokeh, of een hoger diafragmaggetal voor juist zoveel mogelijk details. Een andere insteek: fotografeer alles met de kleur rood!

Warme kamers
De totale opbrengst van de Fotowolk van deze december wordt gedoneerd aan het Leger des Heils, ten behoeve van hun Warme Kamers.
“Bestaansonzekerheid is voor steeds meer Nederlanders een probleem. Ze zien zich geconfronteerd met de gevolgen van armoede en schuldenlast maar ook met eenzaamheid en een gebrek aan sociale netwerken. Daarom zijn onze Warme Kamers er voor jong, oud en alles daar tussenin. Of je nu op zoek bent naar een warme plek en een praatje, of een kop koffie en een studieplek, iedereen mag binnenkomen.”
In Nijmegen is zo’n Warme Kamer bijvoorbeeld bij bibliotheek De Marienburg, bij Bosshardt Nijmegen en bij de bibliotheek op de Muntweg.

We verzamelen deze maand op de Grote Markt bij het standbeeld van Mariken. De wandeling begint om 9.30 uur en om 11.30 uur drinken we samen nog iets ter afsluiting bij café De Blonde Pater.

€20 inclusief koffie of thee